Winkelwagen Geen producten

Koude voeten, hoe los je het op?

Koude voeten, hoe los je het op? Koude voeten kan een wintersport minder leuk maken. Het oplossen van het probleem is een samenspel tussen de klant en de skispeciaalzaak.
Voor een goede oplossing zal er eerst gekeken moeten worden naar de oorzaak. Er zijn twee hoofdredenen van koude voeten. Natte voeten en verstoorde bloedsomloop. 
De makkelijkste oplossing is zorgen dat de schoenen ’s ochtends droog en warm zijn. Laat de skischoenen dus nooit achter in de auto liggen. Na een dag skiën droog de schoenen met behulp van het schoenwarmsysteem van het hotel of met de schoenwarmers van Sidas. Let op bij het schoenwarmsysteem van het hotel dat dit een temperatuur geregeld systeem is. Een zelf gemaakt systeem van verwarmingsbuizen kan de skischoenen blijvend beschadigen.
Tijdens een dag skiën komt er ongeveer, per voet, een compleet cola blikje aan transpiratievocht in uw schoen. Een goede technische sok kan een deel daarvan afvoeren. Sokken waarin Merino wol is verwerkt  geven daarnaast ook nog extra warmte.  Net als in het 3 lagen systeem van de kleding geldt ook voor skisokken dat katoen uit den boze is. 
De sokken kunnen ook oorzaak van het probleem zijn bij het verstoren van de bloedsomloop. Als de sokken te dik zijn is het noodzakelijk om de schnallen op de skischoen extra vast aan te trekken. Hierdoor worden de bloedvaten afgekneld, waardoor er koude voeten ontstaan. Door onze eigen positieve ervaring heeft Alpsoluut gekozen voor X-socks.
Het afknellen van voeten gebeurt ook als de schoenen te groot zijn.  Het oplossen van te grote schoenen is beperkt mogelijk. Knelpunten kunnen ook ontstaan door drukpunten of een doorgezakte voet. Drukpunten kunnen worden weggenomen door bootfitting.
Bij een doorgezakte voet kan de bloedsomloop verstoord worden. Voor een doorgezakte voet bieden de zolen van Superfeet de oplossing. Superfeet zolen stabiliseert het hielgewricht  waardoor de voetboog niet inzakt.  
En als laatste redmiddel zijn er dan de verwarmingssytemen in de schoen. De systemen kunnen onder de zool of in sokken worden ingebouwd.
Alpsoluut is u graag van dienst om samen met u naar de juiste oplossing te zoeken.
    23-12-2014 14:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alpsoluut Ski, Bike, Bite & Skate

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Beste sporter,
Ook wij hebben ons moeten bezinnen op de situatie met betrekking tot het corona virus. We hebben de volgende maatregelen genomen:
- Aangepaste openingstijden.
- Klanten hou je aan de 1,5 meter afstand.
- Bikefittings uitsluitend telefonische te reserveren.
- Uiteraard houden wij ook de 1,5 meter afstand.
Bergen groeten,
Irma en Richard
#alpsoluutstayfit