Winkelwagen Geen producten

Alpsoluut rond de Mont Ventoux

Alpsoluut rond de Mont Ventoux Als enthousiaste fietsers hebben we het aangename en het nuttige met elkaar verenigd. De weergoden hebben ervoor gezorgd dat we meer kleding hebben kunnen testen als we zelf vooraf gehoopt hadden.
Eind juli zijn we vertrokken naar het zuiden. De eerste etappe plaats was het stadje Pellusin in het Pilat natuurpark. Het gebied ligt iets ten zuiden van Lyon. Helaas zijn we net een paar dagen te laat voor de Tour de France. Het voordeel is wel dat de wegen er perfect bij liggen. Pilat wil zich profileren als gebied voor de fietser. Bij aankomst krijgen we onmiddellijk de kaartjes van de routes. Zowel voor de mountainbiker als voor de wielrenner heeft de lokale toeristen informatie routes uitgezet.

Op de routes waar de Tour is geweest zien we niet alleen gloednieuw asfalt maar ook de aanmoedigingen op de weg voor Bau en Lau. De routes gaan over Col de la Croix de Montvieux, Col de l’Oelillon en vele andere colletjes. Mooi uitzicht en rustige wegen. De stijgingspercentage zijn niet hoog maar de klimmen zijn lange genoeg om de zemen eens goed te testen. We hebben mooie kleding van Sportful, Maloja en Löffler mee. De merken hebben niets te veel gezegd. De kleding is duidelijk gemaakt voor het fietsen. De goede pasvorm zorgt ervoor dat de kleding goed blijft zitten. De zemen zijn stuk voor stuk uit de goede stof gesneden. Speciaal te benoemen is het regenjackje van Sportful. De hotpack 5 is super licht en doet wat het moet doen.

De tweede week hebben we ons camp opgeslagen bij de Mont Ventoux. Het weer is onvoorspelbaar dus een goede planning is lastig. De Mont Ventoux zelf is indrukwekkend. Overal waar je fietst torent de berg er bovenuit. Maar ook in de directe omgeving is het erg mooi fietsen. De Gorges de la Nesque is geen uitdagende klim maar wel te mooi om te laten liggen. En als beloning kom je uit in het schitterende dorpje Monieux. Het is warm. Op deze dag doet de aquapad in de Lazer helm zijn werk. De Aquapad is een innovatie die extra verkoeling brengt. We mogen ook de nieuwe Z1 helm testen. Onvoorstelbaar licht en het comfort wat we van Lazer gewend zijn.

De eerste klim naar de top starten we vanuit Sault. Welliswaar staat er windktacht 6 beneden maar we zijn hier gekomen voor de top dus we vertrekken. De beklimming vanaf Sault is een mooi lopende klim door het bos. Als we bij Chalet Reynard komen is de beschutting van het bos weg. Dat in de naam van deze mooie berg het Franse woord wind is verwerkt voelen we nu meer dan ooit. Boven staat er windkracht 9. De eerste best windstoot brengt ons tot stilstand. Er zit niets anders op dan een hoger tempo te gaan rijden op onze Comman en zien tot hoever we komen. Onderweg zien we de gevolgen van de wind. Fietsers die compleet van de fiets worden geblazen. Toch lukt het ons om boven te komen. Snel een foto en weg wezen. De afdaling is door de wind niet eenvoudig. De lessen uit de clinic van Henk Lubberding bieden uitkomst. Blijven trappen. Omdat het boven te koud is wachten we op elkaar bij Chalet Reynard, om vervolgens naar Bedoin af te dalen. 
Het weer is ons niet gunstig gezind bij onze tweede klim. Er is regen voorspelt in de loop van de dag. We gaan nu vanaf Malaucene omhoog. De onafgebroken steile delen van meer dan 10% verbruiken veel energie. Vanaf het skilift bij Mont Serein begint het te regenen. Ons Sportful jasje houdt ons weer droog. Vlak onder de top wordt het ook nog eens erg mistig. Volgens onze GPS van Mio moeten we er bijna zijn. De mist is zo dicht dat we toch nog verrast worden door de aankomst. De afdaling is wederom spannend. Met de high contrast lenzen van onze Gyron sportbril hebben we beter zicht dan andere fietsers. Het natte wegdek en de mist zorgt ervoor dat we helaas niet voluit naar beneden kunnen. Ondanks dat we niet het beste weer hebben gehad hebben we toch genoten van de beklimmingen.

Bedankt Sportful, Lazer, Löffler, Gyron en Maloja voor het kunnen testen van de topproducten!!!
    30-08-2014 11:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alpsoluut Ski, Bike, Bite & Skate

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Beste sporter,
Ook wij hebben ons moeten bezinnen op de situatie met betrekking tot het corona virus. We hebben de volgende maatregelen genomen:
- Aangepaste openingstijden.
- Klanten hou je aan de 1,5 meter afstand.
- Bikefittings uitsluitend telefonische te reserveren.
- Uiteraard houden wij ook de 1,5 meter afstand.
Bergen groeten,
Irma en Richard
#alpsoluutstayfit