Winkelwagen Geen producten

REIZEN

De Mayrhofen Bike touren

Licello kleurige fietsframes en Alpsoluut organiseren gezamenlijk “De Mayrhofen Bike touren”. De trip is een fietsvakantie van een week voor en door fietsers. In de trip gaan we veel klimmen. Elke dag gaan er 2 gidsen mee zodat ieder op zijn niveau de dagtochten kan volbrengen. Iedereen rijdt vooral voor zich zelf. Wij kennen als geen ander de kick van het klimmen. Hoe ervaren je ook bent, het klimmen en dan de aankomst op een col is voor iedereen gelijk. 
Tijdens de Mayrhofen bike tour profiteer je van veel lokale kennis in combinatie met een bijzonder enthousiasme voor de fiets.

Routes

Oostenrijk is voor de enthousiaste fietser vaak onbekend terrein. Onbekend maakt onbemind. Dat zal snel veranderen als u met deze week meegaat. Marcel weet als geen ander de mooiste beklimmingen te vinden. Autoluw en fantastische landschappen.
Het Zillertal is benoemd naar de rivier de Ziller. We gaan in deze week ook op zoek naar de oorsprong van de rivier.
 
Dag 1. We beginnen de week rustig met een proloog. We rijden een relatief vlakke rit om de autokilometers van de heenreis uit de benen te rijden.
 
Dag 2: Reintalersee tour. Vandaag beginnen we voor het eerst te klimmen. We rijden naar het bergmeer Reintalersee. Na de pauze rijden we door de dorpjes Rattenberg en Brixlegg. Het hoogtepunt van de dag is de 1111 meter hoge Kerschbaumer Sattel. Na ongeveer 100 km en 1050 hoogtemeters keren we terug naar Mayrhofen.

Dag 3: Zillergrund stuwmeer. Het doel van vandaag is de oorsprong van rivier de Ziller. De 22 km lange klim loopt langs watervallen. Rotsformaties en Alpen weides. Je rijdt hier echt door het Heide und Peter erfgoed. De klim is qua steilte gelijk aan het landschap, heel afwisselend.  Het venijn van deze klim zit hem echter met name in de staart. Maar de beloning mag er dan ook zijn. Een schitterend uitzicht op het stuwmeer.
 
Dag 4: De Gerlospass ronde. Vanuit Mayrhofen gaan we vandaag op weg naar Gerlos, één van de bekendste wintersportplaatsen Oostenrijk. Een mooie geleidelijke klim. Na het bekende dorp rijden we door naar Wal dim Pinzgau. Van daaruit klimmen we naar Krimmel, waar zich één van Europa ’s hoogste waterval  bevindt. Via de nieuwe pass klimmen we weer naar  de Gerlospass. Totaal klimmen we vandaag ca. 2200 meter.  Met een ongelooflijke panorama uit 2 werelden Tirol & Salzburg, komen we langs Gletsjers morenen en pure hoog alpine!
 
Dag 5: Zillertaler Hohestrasse. Onder de landelijke & lokale profs, (ja Oostenrijk heeft ze echt wieler profs) staat deze klim bekend als de alpe d'huez van Oostenrijk.
De Zillertal höhenstrasse is gelegen aan de westkant van het Zillertal. De straat heeft vijf verschillende ingangen. Wij starten aan de zuidelijkste puntje in Hippach (tussen Mayrhofen en Zell am Ziller): het meest noordelijke dorp Ried, op slechts tien kilometer na de start van het Zillertal is waar we na de geweldige klim weer naar afdalen. In tegenstelling tot de bevolkte en redelijk drukke vallei, biedt de bergweg vaak complete rust en een geweldig uitzicht over het Zillertal, Tuxertal en de Zillertaler Alpen.
 
Dag 6: Voor deze dag hebben we tal van opties. In het dal hebben we nog de klimmen naar Hintertux, Schlegeisspeicher  en het Stilluptal  onberoerd gelaten. Afhankelijk van de wensen, weersomstandigheden en vooral omdat het leuk is om flexibel te zijn vullen we de dag in.

Gids & Kok

Marcel Liu is één van onze gidsen. Marcel is een kleurrijk figuur met een passie voor fietsen. Marcel is fietsen! Hij heeft op hoog niveau gefietst in bijna elke discipline van onze wielersport. BMX, Mountainbiken, crossfietsen en natuurlijk racefietsen.
Uitspraken van Marcel:
“Elke keer dat ik de deur uit ga is fietsen voor mij als een kleine reis.”
“Heb en doe het met plezier.”
“De reis is minimaal net zo mooi als het doel.”
“Motiveer vrienden en anderen om met jou te rijden, en rij met trainingsgroepje, omdat alleen maar alleen is.”
Marcel heeft jarenlang als gediplomeerde fietsgids in Mayrhofen gewoond. Daarom kent hij elke weg en pad in het Zillertal.
Kortom een gids met heel veel kennis en ervaring in het begeleiden van groepen.
 
Richard Kordes is bovenal een liefhebber van de bergen. Het maakt niet uit hoe lang je over een klim doet als je het maar doet! Wat is er mooier als iedereen van de groep boven komt. Richard is zelf geen super klimmer maar wel enorm bevlogen om iedereen zoveel mogelijk plezier te geven in het bereiken van zijn zijn/haar top.
 
Irma Kordes is onze fietsende kok. Gedurende de week zorgt zij dat het de fietser aan niets ontbreekt. Haar jarenlange ervaring in diverse restaurants in combinatie met haar fietservaring  in de bergen maakt haar tot de beste kok welke de fietser kan wensen.
 
Marcel, Irma en Richard hebben allen veel plezier in het motiveren en ondersteunen van jouw sportieve prestatie.

Accomodatie

Gedurende de week verblijven we in Heen typisch Oostenrijks pension in Mayrhofen. Alle voorzieningen van het dorp zoals het zwembad, supermarkt, Penkenbahn liggen op loopafstand,
 
Het pension heeft een typisch Oostenrijkse uitstraling Lekker kneuterig en alles even proper.
In de ruime tuin van het pension kan na afloop van het fietsen heerlijk gechilld worden. Kortom een prima uitvalsbasis voor een geslaagde fietsvakantie.

Verzorging, prijs en datum

Datum: 4 juni 2017 t/m 11 juni 2017

Verzorging is op basis van vol pension incl. koffie, thee bij de maaltijden. Doordat onze professionele kok zelf een enthousiast racefietser is zal het aan niets ontbreken. Voedzaam en heerlijk eten kan prima samen!
Dit betekend ontbijt, lichte lunch tijdens het fietsen, Na het fietsen verzorgen we een simpele maaltijd om het herstel te bevorderen. ’s Avonds verzorgen we een 3-gangen diner.

 
Prijs: € 675 per persoon op basis van indeling op 2 persoonskamer.

Boeken kan middels een e-mail naar: info@alpsoluut.nl

“De Mayrhofen Bike touren” gaat door bij een deelname van minimaal 7 personen.

 


Geen producten aanwezig

Alpsoluut Ski, Bike, Bite & Skate

 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.